PAZI INFO!
Infomanka / DEKODIRANJE / Kad je hića: Tri trika da brže napuniš bateriju na mobilnom

Kad je hića: Tri trika da brže napuniš bateriju na mobilnom

Svi smartfoni imaju jednu veliku manu – baterija na njima nikada ne traje dovoljno dugo. Osim poziva i poruka, svakodnevno na njima koristimo Internet i razne aplikacije koje bukvalno “jedu” bateriju, pa je vrlo čest slučaj da nam se baterija isprazni kad nam najviše treba. Evo par trikova kako da brže napunite mobilni telefon, ali ovo je samo u slučaju nužde. Nije preporučljivo da stalno koristite ove fore, zato što dugovečnost baterije zavisi i od adekvatnog punjenja – koje traje nekoliko sati.

Airplane Mode

Pre nego što stavite telefon na punjač, aktivirajte Airplane mode. Kada aktivirate Airplane mode, automatski se isključuju Bluetooth, radio, WiFi i sve ostalo što u pozadini torši bateriju mobilnog telefona, pa se samim tim on puni brže. To takođe znači i da nećete moći da primate pozive, SMS-ove ili koristite internet dok je telefon u Airplane režimu rada.

Koristi punjač ne USB

Originalni punjač mobilnog telefona koji je pirključen u šteker mnogo brže puni vaš telefon nego kada se USB kablom povežete na kompjuter ili lap top. Takođe imajte u vidu da bez obzira što punjači drugih modela telefona odgovaraju i vašem, sporije će puniti vaš telefon. Koristite original.

Skini zaštitnu masku i ne čačkaj telefon 

kada se telefon puni on se zagreva, a zaštitne maske ga dodatno pregrejavaju što usporava proces punjenja baterija. Zato obavezno skinite masku da bi se telefon brže punio. I nemojte ga čačkati svaki minut da proverite koliko se baterija napunila. Stavite ga na punjač i ne dirajte ga dok ne dođe vreme da krenete kud ste naumili.

 

Check Also

Homo Digitalis

Da li čovek postaje Homo Digitalis?

Da li nas konstantni razvoj tehnologije pretvara u novu vrstu ljudskih bića? DA! Kako? Odgovor …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.