PAZI INFO!
Infomanka / GRUV AVENIJA / Tri dobra razloga zbog kojih morate da čujete 2CELLOS uživo

Tri dobra razloga zbog kojih morate da čujete 2CELLOS uživo

Priliku za to ćete imati već na početku 2017. godine jer slavni virtouzi na violončelima Luka Šulić & Stjepan Hauser poznatiji kao 2CELLOS nastupaju 25. marta u Kombank Areni u Beogradu.

Prošlo je pet godina od kada su na violončelima odsvirali hit Majkla Džeksona Smooth Criminal koji ih je proslavio širom sveta. U međuvremenu, odsvirali su više od 1.000 koncerata, na kojima je prisustvovalo više od 10. miliona posetilaca. Prešli su više o tri miliona kilometara, nastupali u više od 40 zemalja i proveli više od 1.000 dana na turenji.

Evo tri dobra razloga zbog kojih ih vredi čuti uživo.

1. Virtuoznost, energija i strast

Talenat koji Luka i Stjepan poseduju ide do nivoa virtuoznosti. I ne samo da su iskoristili maksimalan potencijal violončela, već su zvuk tog instrumenta odveli na jedan novi nivo i dali mu potpuno novu dimenzijiu. Njihovi nastupi su neverovatno moćni, jer pored talenta i kreativnosti na bini ispoljavaju svu svoju strast prema muzici i energiju koja baš nikoga ne ostavi ravnodušnim.

2. Čućeš nešto jedinstveno

2CELLOS su obradili neke od najvećih pop i rok hitova, kako one starije, tako i neke novijeg datuma. Ne samo da neke od tih pesama nikada nećete imati priliku da čujete uživo, nego nećete moći da ih čujete ni u ovim specifičnim aranžmanima, jer svirane samo na violončelima one zvuče potpuno drugačije, ali jednako dobro kao i originali.

Na primer They Dont Care About Us, Thunderstruck, We Found Love, Wake Me Up ili nedavni omaž Frediju Merkjuriju Show Must Go On. Ili meni jedna od omiljenih, mashup Whole Lotta Love Led Zeppelina i Betovenove Pete simfonije. I obavezno obratite pažnju na njihove spotove koji su priča za sebe. Inače, u februaru planiraju da izdaju svoj četvrti album na kome će se pozabaviti filmskim temama, pa u martu sa svežim repertoarom stižu pred beogradsku publiku.

3. Dođeš na koncert klasične muzike, odeš sa rok spektakla

Njihov koncert se zaista u jednom momentu pretvori u rok spektakl. Već sam pomenula neverovatnu energiju koju ispoljavaju na bini tokom nastupa. Neretko im se za neke pesme pridruži i bubnjar, a ceo njihov nastup ispraćen je dobrim vizuelnim efektima koji pojačavaju kompletan utisak. Ako ste u početku i sedeli na stolici, do kraja koncerta ćete sigurno biti na nogama i skakati kao da ste na nastupu nekog rok benda.

Informacije o ulaznicama i cenama potražite na Facebook eventu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.