PAZI INFO!
Infomanka / GRUV AVENIJA / Prolećni vajb: Noviteti sa domaće scene koje morate da čujete

Prolećni vajb: Noviteti sa domaće scene koje morate da čujete

Ukoliko ste prethodnih dana propustili informacije o novitetima na domaćoj muzičkoj sceni, ja sam napravila izbor meni omiljenih za koje toplo preporučujem da ih oslušnete u ovim majskim danima. Osim što su u pitanju vrsni muzičari, pored talenta krasi ih i sposobnosti, ali i hrabrost da iskorače iz granica regularnih muzičkih žanrova zbog čega mi se čini da uvek daju nešto što do sada nismo čuli i videli.

Konačno je stiglo nešto novo i iz SevdahBABY  laboratorije – a osim nove pesme, tu je i nova pevačica – Ksenia. “Ti samo budi dovoljno daleko” je inspirisana poznatom baladom Generacije 5, a provučen kroz autentičan SevdahBABY elektro filter i obojen Ksenijinim moćnim glasom čuveni refren zvuči potpuno drugačije. Cela pesma ima disko gruv idealan za đuskanje, pa se nadam da ćemo je slušati preko leta u klubovima. Inače, ko želi da premijerno čuje novu stvar uživo, a i kako stare stvari zvuče sa novim vokalom, SevdahBABY i Ksenia su u subotu 6. maja na Zappa barci.

Marko Louis nedavno je objavio svoj drugi album “Beskraj” na kome se našlo 11 pesama. On je ostao dosledan svom stilu a to su džez, fan, pop i rege sa primesama balkanske i orijentalne muzike – i ne ne možete da zamislite kako to zvuči, moraćete da čujete da biste verovali.

Zanimljivo je da se na albumu našlo čak osam dueta koje je Marko uradio sa vrsnim muzičarima kao što su Vlatko Stefanovski, Vasil Hadžimanov, Božo Vrećo, Adnan Šaran, Bobo, Aleksandra Denda, kao i Layth SidiQ iz Jermenije i Tanu Saxena iz Indije. Tu je i remix za pesmu Pada Noć koji je uradio Me-High-Low. Moji favoriti su pesme Pada Noć (ft. Tanu Saxena) i Mreža (ft. Bobo), ali obavezno poslušajte ostatak albuma i ne propustite da čujete Marka Louisa uživo 25. maja na otvaranju Mikser festivala.

Šuškalo se već neko vreme o novom albumu Bojane Vunturišević, nekadašnje pevačice benda Svi Na Pod i kada su se “Daljine” konačno pojavile mediji su album najavljivali kao: “Najpatetičnija priča sa hepi endom”. Da budem iskrena, to baš i nije nešto čime će neko kupiti moju pažnju zbog čega sam album u početku ignorisala, sve dok slučajno nisam čula par pesama, a potom su mi se “Kese etikete” uvukle u uši i naterala da poslušam ceo album.

I nisam se pokajala zato što Bojana ima super glas, zato što su tekstovi odlični, zato što je muzika fenomenalna. Bacite uho, prošetaće vas Bojana kroz sve emocije, pa kako se ko u kojoj pronađe – ali dobar vajb je tu.

Nakon “Jovke Kumanovke”, MKDSL i Tamara Ristić Kezz izbacili su još jednu zajedničku stvar – “Zdenka”. Devet minuta hipnotišuće fantastičnosti. Kažu da ova pesma zapravo najavljuje njihov zajednički EP i radujem se da čujem kako to zvuči.

Check Also

Instaliraj Privacy Badger dodatak koji štiti tvoju privatnost na Internetu

“The Internet is the most liberating tool for humanity ever invented and also the best …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.