PAZI INFO!
Infomanka / Koncert / Parov Stelar: Kao čili i čokolada

Parov Stelar: Kao čili i čokolada

Kada bi vas neko pitao kakve veze imaju pokvarena ploča i Bili Holidej sa karijerom Parova Stelara, verovatno biste rekli nikakve. A ustvari, baš tako je sve počelo.

Neprikosnoveni kralj elektro svinga vraća se u Beograd 8. aprila kada će u Hali sportova nastupiti sa svojim bendom u okviru turneje Burning Spider.

U pitanju je sedmočlana trupa, pored Stelara tu su i Kleo Panter (vokal), Mar Osterer (truba), Majkl Vitner (bas), Vili Larson Džunior (bubnjevi), Jakob Mejr (trombon) i Max the Sax (saksofon).

Parov Stelar nije običan muzičar, on je multiinstrumentalista – svira saksofon, trubu, bas, bubnjeve, a pored toga je DJ i producent. Njegov kreativni pristup muzici i kombinovanju različitih žanrova doneo mu je svetsku slavu, a i sam Stelar je jednom prilikom svoju muziku opisao kao “neobično izvanredno jelo” kao “čili i čokolada” ili “ananas na pici”.

Kao i sve neobično izvanredne stvari i njegova kombinacija svinga i elektronike desila se sasvim slučajno. Na početku svoje karijere, kada još nije bio planetarno popularan, Parov Stelar  je puštao minimal tehno, naravno ne pod tim pseudonimom. Dok je jednog dana radio na novom minimal bitu, na stolu pored njega se nalazila ploča bluz kraljice Bili Holidej koju je odlučio da stavi u gramofon. Međutim ploča je bila oštećena i preskakala je što je stvorilo loop u kome se jedna fraza iz pesme konstantno ponavljala. Učinilo mu se da bi preko tog loopa odlična pasovao njegov minimal bit na kome je radio i nije se prevario, zaista je zvučalo neobično i dobro.

Pošto i sam voli retro nostalgiju, ali i moderan elektronski zvuk, samo je nastavio da se poigrava i ekeperimentiše u toj kombinaciji, a sve ostalo je istorija uz koju smo mnogo puta đuskali.

Iza njega je devet albuma, više od 20 EP-a i preko 600 nastupa širom sveta, a njegove pesme našle su se u filmovima, serijama, reklamama, dopiru sa radio stanica i tresu podijume za igru u klubovima, koncertnim dvoranama i na festivalima širom sveta.

Fun Fact: Album The Princess govori o drugoj, mračnoj strani medalje koju donosi “on tour” životni stil i status zvezde koji ima.

Više informacija o njegovom nastupu u Beogradu potražite na Facebook eventu.

Check Also

Luda elektro sving žurka: Parov Stelar, LP Elektro i DJ-evi VKSHN i Master Flow

Parov Stelar, osnivač elektro svinga, u okviru svetske turneje pod nazivom “Burning Spider Tour” nastupiće …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.