PAZI INFO!
Infomanka / FAZON / Originalno: adidas napravio patike za Oktobarfest

Originalno: adidas napravio patike za Oktobarfest

OMAŽ – adidas Originals izbacio je specijalno izdanje Munchen modela patika u čast najvećeg nemačkog festivala piva – Oktobarfesta.

Sve u vezi ovih patika je svojevrsna, vrlo originalo zamišljena, počast ovom tradicionalnom nemačkom festivalu, ali i pivu generalno.

Gornji deo siluete patika napravljen je od najfinije kože od koje se inače prave čuvene lederhosen pantalone – koje su tradicionalna nošnja na Oktobarfestu. Tri pruge i gornji deo pete urađeni su u zlatnoj nijansi koja podseća na boju piva. Na peti je takođe urađen ukrasni vez kako bi se patike još više slagale uz lederhosen, dok sa strane iznad tri pruge piše “prost” – što na nemačkom znači živeli. Pertle su pletene, crno-bele, a jedan deo unutrašnjosti patika urađen je u crveno-belom dezenu koji podseća na čuvene karirane stolnjake, što još više daje alpski šmek ovom modelu.

adidas Originals Munchen - Oktobarfest

Mislio je adidas i na dodatnu funkcionalnost, koža od koje su patike napravljene je premazana specijalnim zaštitnim slojem što je čini otpornom na fleke koje mogu nastati ukoliko na patike prospete pivo ili se ispovraćate. Baš zgodno, s obzirom na vrstu manifestacije.

adidas Originals Munchen - Oktobarfest

Uzgred, Oktobarfest se održava od 16. septembra do 3. oktobra. Wear your best to the fest!

Check Also

Hoodie / Photo Tom Roberts - Unsplash

Kako su duksevi sa kapuljačom postali popularni

Verovatno svi koji ovo čitate u ormaru imate barem jedan duks sa kapuljačom (hoodie). Glavni …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.