PAZI INFO!
Infomanka / GRUV AVENIJA / Oni su LP Elektro i biće gosti Parova Stelara u Beogradu

Oni su LP Elektro i biće gosti Parova Stelara u Beogradu

Na koncertu koji će Parov Stelar, jedan od začetnika elektro svinga, muzički producent i najuspešniji austrijski internacionalni umetnik, održati u Hali Sportova na Novom Beogradu 8. aprila 2017. godine, kao gosti će nastupiti i synth-pop grupa iz Beograda LP Elektro.

LP Elektro je najnovija muzička grupa beogradskih muzičara Sonje Lončar i Andrije Pavlovića (Andy Pavlov) i njihov najmlađi kreativni proizvod nastao kao plod dugogodišnjeg rada u okviru različitih instrumentalnih sastava (LP Duo, Ola Horhe) ali i komponovanja muzike za različite pozorišne predstave.

– Nakon trinaestogodišnje zajedničke saradnje i sviranja dva klavira u okviru LP Dua, rešili smo da ostvarimo našu ljubav prema elektronskoj muzici i sintisajzerima – kaže Sonja.

Ova grupa stvara sofisticiranu, savremenu elektronsku muziku upotrebom novih i starih sintisajzera u kombinaciji sa minimalnim, plesnim ritmovima i konceptualnim ili ljubavnim tekstovima. Njihov prvi singl “Potvrda” rađen je u saradnji sa kompozitorom i producentom Urošem Petkovićem (Shazalakazoo, Jazzotron) i poznatim glumcem Nikolom Vujovićem koji je otpevao ovu pesmu.

– Nakon što smo ostvarili svoje snove kao profesionalni pijanisti i nastupili kao LP Duo u Karnegi Holu, sada se otvara jedno novo poglavlje naše elektronske karijere. Ove večeri ćemo svirati sa bendom i biće nezaboravna atmosfera –  obećava Andrija i dodaje da se jako raduju dolasku Parova Stelara u Beograd, kao i mogućnosti da svoj novi synth-pop projekat LP Elektro predstave beogradskoj publici.

Parov Stelar uskoro kreće na svetsku turneju „The Burnin Spider Tour“ na kojoj će promovisati i svoj novi album. Nedavno je objavio i dva singla: “Step Two”, koju je snimio sa svojom suprugom, austrijskom umetnicom Lilja Bloom, kao i naslovnu numeru sa izdanja “The Burning Spider” koje se očekuje 21. aprila. Nastupi na turneji čiji je početak zakazan za 12.mart u Australiji, biće potpuno drugačiji od ranijih i pored pesama sa novog albuma, uključivaće i ranije hitove kao i blues semplove Muddy Watersa i Lightining Hopkinsa sjedinjene u klasični Stelarov zvuk – koji on opisuje kao čili i čokolada – pisala sam o tome, pročitajte.

Ulaznice za koncert po cenama: 2400, 2600 i 3500 (VIP) dinara u prodaji su na svim prodajnim mestima Eventima i kao i online preko sajtova www.eventim.rs. i www.scnovibeograd.rs.

Check Also

Happy cinema day: Ovim danima je bioskop jeftiniji

Ako kao i ja volite da idete u bioskop barem jednom mesečno, onda će vam …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.