PAZI INFO!
Kulturni centar Beograda

Organizer

Kulturni centar Beograda

Other Organizers

Kulturni centar Beograda

Location

Kulturni centar Beograda
Knez Mihailova 6
Category
QR Code

Date

Sep 01 2017 - Sep 30 2017

Time

00:00 - 00:00

Male priče: Izložba fotografija Dejvida Linča

Dok svet uživa u novom serijalu kultne serije “Twin Peaks” i iznova odaje počast delu Dejvida Linča, Kulturni centar Beograda je odlučio da kao jedan od ključnih programa u godini svog 60. jubileja posveti ovom izuzetnom, ne samo filmskom, već i likovnom/vizeulnom stvaraocu.

Izložbu, koja će biti otvorena od 01. do 30. septembra, čini 56 crno-belih fotografija velikog formata sa svim odlikama Linčovih filmova: čudesno preplitanje realnih referenata i fantazmagoričnih intervencija i kompozicija. Ova izuzetna i konzistentno osmišljena izložba pruža uvid u Linčovo vizuelno stvaralaštvo s kojim, za razliku od njegovog kinematografskog opusa, srpska javnost do sada nije imala prilike da se upozna.

Male priče, koje su producirali Galerija Item iz Pariza i Evropska kuća fotografije, u kojoj je izložba premijerno prikazana 2014. godine, ekskluzivno će, po autorovoj želji, biti prikazana samo u sva tri galerijska prostora KCB-a. Izložbu će pratiti brojni programi: predavanja, tematska vođenja stručnjaka i stvaralaca iz različitih oblasti, eduaktivno-kreativne radionice za srednjoškolce i mlađu studentsku populaciju i naravno, filmski program.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.