PAZI INFO!
Džez za Dž - Dom omladine Beograda
Beogradski Džez Festival

Organizer

Beogradski Džez Festival
Website
http://www.bjf.rs/

Other Organizers

Dom omladine Beograda

Location

Dom omladine Beograda
Makedonska 22
Category
QR Code

Date

Sep 09 2017 - Sep 30 2017

Time

00:00 - 00:00

Labels

Koncert

DŽEZ ZA DŽ tokom septembra u Domu omladine Beograda

Dom omladine Beograda nastavlja koncept upoznavanja publike za savremenom beogradskom džez scenom, koji je započet 2013. godine, kroz serijal besplatnih koncerata „DŽEZ ZA DŽ“.

Jednom nedeljno, u redovnom terminu subotom od 13 časova, posetioci će imati priliku da čuju najbolje najmlađe domaće džez izvođače: Miloša Čolovića i njegov trio 9. septembra (Klub DOB), kao i „KK Trio“ Ksenije Kočetove 23. septembra (Klub DOB), te našu istaknutu pevačicu Irenu Blagojević sa bendom, u specijalnom programu posvećenom stogodišnjici rođenja Ele Ficdžerald, 30. septembra (Amerikana).

Miloš Čolović spada u najtalentovanije mlade džez muzičare u našoj zemlji, a u njegovo umeće sa kontrabasom uverili su se u posetioci Beogradskog džez festivala. Ako ste to propustili, evo prilike da ga vidite na sceni, na kojoj će predstaviti svoj novi program upravo pred duži odlazak na dalje školovanje u inostranstvo, što je još jedna potvrda izuzetnog Čolovićevog talenta.

Katarina Kočetova takođe je ljubiteljima džeza poznata sa nastupa u Domu omladine Beograda, posebno u pratećem programu Beogradskog džez festivala, a ovog puta će predstaviti svoja najnovija kreativna razmišljanja kroz sastav „KK Trio“ – njen lirski stil pleni pažnju i svaki put dovodi više publike, te sa pravom za nju kažu da se radi o izuzetnom talentu koji tek stupa na binu.

Katarina je učenica džez odseka SMŠ “Stanković”, na kojem je Miloš ovog leta maturirao, i koji je bio polazna tačka u karijeri mnogih naših danas afirmisanih džez umetnika. Sa muzičkom školom “Stanković” Dom omladine Beograda već godinama ostvaruje uspešnu saradnju, predstavljajući naše najbolje mlade džez talente publici Beogradskog džez festivala, ali i u okviru mnogih drugih programskih sadržaja tokom godine.

– U skladu sa motom ovogodišnjeg Beogradskog džez festivala – „Džez vizije“, program nove serije besplatnih koncerata „Džez za Dž“ postavljen je po sličnom principu: uvodimo vas u veliku festivalsku avanturu 33. BDŽF, koja sledi od 26. do 30. oktobra, dovodeći najnovije, sveže snage naše džez scene, koje nude pogled u budućnost te muzike. Sam festival predstaviće velika savremena imena, kao što su Džošua Redman, Doni Mekaslin, Mark Ribo, Jan Lundgren, Mats Eilertsen i drugi, a vama ostaje da se na „Džez za Dž“ koncertima još jednom sami uverite kako su ovdašnji stvaraoci i muzičari na tragu svih važnih svetskih zbivanja, te da ne zaostaju za svojim mladim svetskim kolegama – poručuju iz DOB-a.

Pored održavanja pažnje javnosti o delatnosti Beogradskog džez festivala i negovanja postojeće publike, ovaj ciklus koncerata ima za cilj i stvaranje nove džez publike, potencijalnih novih posetilaca BDŽF, naročito među mladima. Zato je za kraj ovogodišnjeg ciklusa pripremljena jedinstvena atrakciju kao deo svetske proslave stogodišnjice od rođenja Ele Ficdžerald, jedne od najveličanstvenijih džez pevačica svih vremena – besplatan koncert u njenu čast izvešće 30. septembra (13č) jedna od naših najboljih interpretatorki Elinog opusa, Irena Blagojević sa bendom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.