PAZI INFO!
Infomanka / DEKODIRANJE / ICAROS: VR sprava za vežbanje

ICAROS: VR sprava za vežbanje

ICAROS je nešto između VR kompjuterske igre i sprave za vežbanje. Kao što možete da vidite na slici, bukvalno izgleda kao sprava koju možete naći u teretani, s tim što uz nju dolazi i VR set uz pomoć koga možete “leteti”, “roniti” ili osetiti kako je to biti MotoGP vozač.

Johanes Šol (Johannes Scholl) i Mihael Šmit (Michael Schmidt), dizajnerski tim koji stoji iza ovog proizvoda kaže da sebe vide kao proizvođače sportske opreme, a gejming komponenta u ICAROSU je tu kako bi ljudima vežbanje učinila zanimljvijim. Da budem iskrena, uz ICAROS nećete baš moći da smršate ili da se zategnete, ali ćete sigurno poboljšati svoju koordinaciju i dobro se zabaviti.

Već su izbacili tri igre – DEEP uz koju otkrivate čari podvodnog sveta, FLIGHT koja vas vodi u let preko planinskih vrhova i GRAVITY uz pomoć koje istražujete svemir. Trenutno rade na igri ICAROS R koja će korisnicima pružiti osećaj kao da voze motor, moći će da iskuse brzinu, G silu i adrenalin koji osećaju MotoGP vozači, samo bez opasnosti od povreda.

Check Also

Homo Digitalis

Da li čovek postaje Homo Digitalis?

Da li nas konstantni razvoj tehnologije pretvara u novu vrstu ljudskih bića? DA! Kako? Odgovor …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.