PAZI INFO!
Infomanka / VAN ZONE KOMFORA / HOME OF TRAILS: MTB vožnja po prelepom Graubindenu

HOME OF TRAILS: MTB vožnja po prelepom Graubindenu

Home of Trails

Šta se desi kada se dva profesionalna mauntinbajkera nađu u Graubindenu (Graubünden)? Pogledajte u videu Home of Trails.

Za Škota Danija Mekaskila (Danny MacAskill) i Švajcarca Klaudija Kaluorija (Claudio Caluori) nijedan vrh nije suviše visok, nijedna staza suviše strma, nijedna klisura suviše duboka dok na svojim dvotočkašima jure beskrajnim stazama ovog švajcarskog kantona. Akciju na dva točka kroz neverovatno lepe predele prate duhoviti komentari Kaluorija koji Mekaskilu pokazuju svoj rodni kraj.

Dani Mekaskil je jedan od najboljih MTB trail vozača na svetu koji svojim egzibicijama na dva točka već čitavu deceniju ostavlja svet bez teksta. Njegove MTB majstorije imaju višemilionske preglede na YouTubeu, pa sam sigurna da ste ga već videli u akciji. Ako niste, obavezno to učinite.

Klaudio Kaluori je još jedan fantastičan vozač bez koga MTB svet ne bi bio isti. Proslavio se neverovatno brzim vožnjama na Mountain Bike Svetskom kupu. Ovaj Švajcarac ima i druge talente koji nisu vezani za bicikl, ali jesu za brzinu i adrenalin – dizajnira staze za Red Bull Crashed Ice – spust niz ledenu stazu punu prepreka.

Pretpostavljam da ljubitelje prirodnih lepota verovatno zanima nešto više o Graubindenu. Reč je o jednom od najatraktivnijih mauntinbajk regiona u svetu. Graubinden ima 1.000 vrhova od kojih su neki i na 3.000 metara nadmorske visine, 615 jezera i 150 dolina. U tom kantonu govore se tri jezika: nemački, italiijanski i romanš (pripada grupi retroromanskih jezika i jedan je od zvaničnih jezika Švajcarske). U čuvenom skijalištu Lencerhajde koje se nalazi u tom kantonu u septembru će biti održana trka UCI Mountain Bike svetskog šampionata.

MekAskilovo i Kaulorijevo akcijanje bilo je turistička promocija tog regiona, pa ako poželite da iskusite Graubinden, bacite pogled na Home of Trails ture.

Check Also

Infomankin triple backflip

Triple Backflip: Odvažnost, humanost i skromnost

Šta je triple backflip? Trostruki salto unazad ili trostruki kolut unazad odnosno triple backflip je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.