PAZI INFO!
Infomanka / DEKODIRANJE / Google i Levi’s napravili pametnu jaknu

Google i Levi’s napravili pametnu jaknu

Pored pametnih telefona i pametnih satova, stiže jedan zaista nosivi “uređaj” – pametna jakna. Google i Levi’s udružili su snage kako bi dizajnirali i napravili prvu ikada pametnu jaknu.

U pitanju je jakna iz serije Levi’s Commuter u koju je utkana Jacquard tehnologija zahvaljujući kojoj ta jakna menja vaš pametni sat i delimično telefon dok vozite bicikl. Rukav jakne napravljen je od provodnih vlakana koji taj rukav pretvaraju u površinu koja reaguje na dodir, a u dugme za manžetnu ugrađeni su bežični senzori. Zahvaljujući ovoj tehnologiji možete da dobijete navigaciju (prethodno podešenu u telefonu), informacije o znamenitostima pored kojih prolazite, da prihvatite ili odbijete telefonski poziv ili da promenite muziku. Sve to dok vam je jedna ruka uvek na volanu bicikle, što vašu vožnju čini bezbednijom.

Levi’s kaže da će mogućnosti koje ova jakna pruža u budućnosti biti dopunjene kako bi ona služila kako vozačima bicikala, tako i onima koji ne voze. Iako je još sredinom prošle godine rečeno da će se ovaj proizvod pojaviti u prodaji na proleće 2017. godine, pametna jakna će se u prodavnicama naći tek na jesen.

Check Also

Original Deisel? Ovako izgleda kada se Diesel našali na svoj račun

Gotovo da ne postoji modni brend koji se nije susreo sa problemom falš garderobe. Italijanski …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.