PAZI INFO!
Infomanka / FAZON / Original Deisel? Ovako izgleda kada se Diesel našali na svoj račun

Original Deisel? Ovako izgleda kada se Diesel našali na svoj račun

Gotovo da ne postoji modni brend koji se nije susreo sa problemom falš garderobe. Italijanski Diesel je iskoristio upravo taj problem da osmisli zanimljivu (ili ako hoćete, originalnu) marketinšku kampanju u kojoj se našalio na svoj račun.

U februaru, neposredno pred Fashion Week u Njujorku, Diesel je otvorio lažnu prodavnicu u Canal Streetu, mestu koje je poznato po prodavnicama falsifikovane garderobe. Prodavnica je nudila dukserice, majice, jakne i farmerke koje su prema rečima prodavaca bile “pravi Diesel”, međutim natpis Deisel – logično – izazvao je sumnju mušterija.

– Postoji toliko falsifikovane naše robe u svetu da smo pomislili, zašto da se ne poigramo sa tim problemom. Napravili smo lažan proizvod i lažnu prodavnicu i došli na lokaciju poznatu po prodaji falš garderobe. Želili smo da se malo narugamo trenutnom trendu logomanije, na Diesel način. Nikada sebe nismo doživljavali previše ozbiljno – rekao je Renzo Rosso osnivač Diesela.

Ono što kupci nisu znali je da se, uprkos lažnom natpisu, radi o limitiranoj seriji originalne Diesel garderobe, koju su pazarali po znatno nižoj ceni.

Pogledajte kako su ljudi reagovali…

Check Also

Vatromet / Photo by Gregoire Bertaud on Unsplash

Kako je u potrazi za besmrtnošću kineski alhemičar pronašao vatromet

Vatromet je verovatno najomiljenija pirotehnička naprava, a da li ste znali da je nastao u …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.