PAZI INFO!
Infomanka / ART KORIDOR / Da li čovek postaje Homo Digitalis?

Da li čovek postaje Homo Digitalis?

Da li nas konstantni razvoj tehnologije pretvara u novu vrstu ljudskih bića? DA! Kako? Odgovor će (makar delimično) dati nova web serija “Homo Digitalis” koja se sastoji od sedam epizoda u kojima su predstavljeni razni scenariji života u ne tako dalekoj budućnosti.

Hoće li naše prijatelje zameniti virtuelna realnost i veštačka inteligencija? Šta će se desiti kada kompjuteri postanu pametniji od nas i kakve ćemo “supermoći” dobiti kada u svoje telo integrišemo tehnologiju? Da li postoji digitalni orgazam? Ako je naše telo kompjuter, a DNK izvorni kod, da li to znači da modifikacijom DNK možemo osigurati večni život? Hoće li sve naše zabavne aktivnosti u budućnosti biti virtuelne? Hoće li mašine preuzeti naš posao ili će nas učiniti efikasnijima?

Kroz seriju nas vodi Helen Fares koja razgovara sa naučnicima, istraživačima i futurolozima koji već rade na projektima čiji rezultati naučnu fantastiku pretvaraju u naučne činjenice. Iza serije stoje Ars Electronica Futurelab – laboratorija koja istražuje umetničke i naučne domete nove tehnologije i Arte. Seriju možete pogledati OVDE.

Naracija je pretežno na nemačkom jeziku, ali možete uključiti engleski titl, epizode traju između osam i 11 minuta, tako da ne oduzimaju mnogo vremena. Javite mi utiske i koji segment vas je najviše zaintrigirao.

 

Check Also

2036: Nexus Down - Blade Runner 2049

2036: Nexus Down – kratki film kao uvod u Blade Runner 2049

DISTOPIJA  – Najiščekivaniji film ove jeseni je Blade Runner 2049, nastavak kultnog ostvarenja iz 1982. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.