PAZI INFO!
Infomanka / FAZON / Air Jordan 11 Space Jam su najuspešnije izdanje Nike patika ikada

Air Jordan 11 Space Jam su najuspešnije izdanje Nike patika ikada

Air Jordan 11 Space Jam retro koje su se u prodaji našle u decembru prošle godine, tačno na 20-godišnjicu kultnog filma – Space Jam, rasprodate su za samo 12 sati. To ih čini najuspešnijim i najvećim izdanjem patika koje je Nike lansirao ne samo u 2016. godini već u istoriji ovog brenda.

Air Jordan 11 Space Jam su patike koje je Majkl Džrodan naosio tokom NBA plejofa 1995. godine, a potom i u filmu Space Jam iz 1996. godine. U pitanju su crne patike sa plavim i belim elementima. Air Jordan 11 Space Jam su se prvi put našle u prodaji 2000. godine, pa potom 2009. godine, a model koji se pojavio u decembru prošle godine se razlikovao po tome što je na peti imao broj 45 umesto broja 23.

Evo i objašnjenja. Majkl Džordan je tokom karijere na dresu nosio broj 23. Nakon što se povukao iz košarke i posvetio bejzbolu na kratko, odlučio je da se vrati na parket 1995. Tada je poslao čuveno saopštenje za medije koje je glasilo: Vratio sam se. Prvu, povratničku utakmicu odigrao je u dresu sa brojem 45.

Kao što sam već napisala, Air Jordan 11 Space Jam rasprodate su za samo 12 sati, a jedan vatreni fan “džordanki” iz Detroita čekao je u redu čak 18 sati, na temperaturi u dubokom minusu, kako bi nabavio svoj par. Uspeo je – naravno.

Check Also

Hoodie / Photo Tom Roberts - Unsplash

Kako su duksevi sa kapuljačom postali popularni

Verovatno svi koji ovo čitate u ormaru imate barem jedan duks sa kapuljačom (hoodie). Glavni …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.